WIE IS FRED

Mijn naam is Fred Beljaars geboren en getogen in een kleine gemeenschap van Zuid-Holland. Na mijn carrière als topsporter en het bijwonen van een ondernemers- en coaching opleiding, lanceerde ik een succesvolle carrière als Leiderschap Trainer, na topsport waar ik veel leerde over mezelf en over het creëren van de juiste mind-set leek mij dit een prachtige volgende stap.
Toch dacht het leven er anders over deze vond namelijk dat het nog niet compleet genoeg was.

"Teachers open the door you enter by yourself."

Ik kwam in aanraking met het mooie sjamanisme (een sjamaan is letterlijk iemand die weet) en wel de Candomblè uit Brazilië door een inmiddels zeer goede vriend van mij. Ze zagen een spirituele gave bij mij waarvan ik het bestaan nog niet eens wist. Dit kwam door een verstoord energetisch lichaam. Na een lang en prachtig groei en leerproces te hebben meegemaakt viel alles op zijn plaats. Vanaf nu mag ik mezelf een sjamaan noemen (een genezer) en met mijn gave mensen helpen krachtiger, gezonder en bewuster te worden.

Spiritualiteit zonder franje


Lang heb ik nagedacht over hoe ik Leiderschap en Spiritualiteit kan combineren en heel eerlijk gezegd heb ik getwijfeld of dit überhaupt wel zou gaan werken. Er wordt al snel gedacht aan zweverigheid maar dat is niet wie ik ben. Nu kan ik oprecht zeggen dat het de beste keuze is geweest in mijn leven. Het plaatje is rond. Mensen voelen zich nu eenmaal beter wanneer ze in balans zijn.

Ik voel me een gelukkig en gezegend mens en heb er mijn missie van gemaakt anderen te helpen hun kracht te ontdekken zodat ze een gezond en gelukkig leven kunnen lijden. Als spiritualist stimuleer ik graag mensen om door hun persoonlijke belemmeringen heen te breken om zo samen nieuwe hoogten in hun fysieke, mentale en geestelijke welzijn te bereiken.

 

CANDOMBLÈ

Fred maakt deel uit van de Candomblé wat een spirituele beweging is in Zuid-Amerika, met name in Brazilië, ontstaan in de tijd van de slavernij.
Het lichaam van de mens wordt binnen de Candomblé gezien als een voertuig voor geesten. Elk levend lichaam heeft al een geest als eigenaar, maar het is voor sommige deelnemers aan de Candomblé mogelijk om tijdens de Candomblé ook als gastheer op te treden voor een andere geest. Het is een eer als men bijvoorbeeld mag dienen als gastheer voor een machtige voorouder. Een specifieke voorouder of machtige godheid wordt gelokt door bepaalde muziek, fruit, bloemen of andere attributen. Binnen de beweging van de Candomblé geldt onder de deelnemers een hiërarchie van ingewijden. Een ingewijde herkent, door het gedrag van degene die bezeten is, wat voor geest bezit genomen heeft van een deelnemer. Binnen de geestenwereld is namelijk sprake van een diversiteit van verschillende geesten: van laag allooi tot heilig en held. Beoefenaars van de Candomblé kunnen een gidsende geest in huis krijgen via bemiddeling van een ingewijde: een zogenaamde Gypsie. Deze personen moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden van ingewijd-zijn voldoen.

 

 

MAG IK JE HELPEN?